FC Utrecht mag weer 500 supporters meenemen naar Vitesse

© ANP
Utrecht - Voetbalclub FC Utrecht mag komend seizoen weer vijfhonderd supporters meenemen naar uitwedstrijden tegen Vitesse in Arnhem. Dat heeft burgemeester Ahmed Marcouch van de Gelderse hoofdstad besloten.
In Arnhem waren de Utrechtse supporters niet meer welkom na twee wedstrijden met wangedrag van "vernielzuchtige nep-supporters", zoals Marcouch de hooligans noemt.
In november 2021 werd brand gesticht in een wc in stadion Gelredome. Ook zwaaiden supporters met fakkels. De voetbalwedstrijd moest gestaakt worden. In mei vorig jaar werd met stoelen gesmeten. De ME moest optreden en er ontstond een schade van 100.000 euro, aldus de gemeente. Daarop kondigde Marcouch een verbod voor uitsupporters van FC Utrecht af.
Komend seizoen zijn vijfhonderd FC Utrecht-aanhangers weer welkom, als ze op naam een kaartje kopen. Wie een stadionverbod heeft of geregistreerd staat voor vernieling of vechtpartijen kan geen ticket kopen. Er zijn uitsluitend combikaartjes voor busvervoer en stadion te koop. Marcouch: "Gewelddadige vandalen wil ik in ons stadion niet meer zien."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.