Paasweekend als voorproefje van het kampeerseizoen: 'Hopelijk komt het zonnetje nog door'

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Vakantieparken, campings en recreatieparken in onze regio maken zich op voor het Paasweekend. Nu de coronacrisis achter de rug is weten zowel Nederlandse als buitenlandse vakantiegangers hun weg goed te vinden naar onze provincie.
Dit weekend gaat bij Camping Klein Scheveningen het kampeerseizoen van start. Maar het weer heeft veel invloed op de reserveringen van eigenaar Joop de Keyzer: "Het is regenachtig geweest afgelopen weken, daardoor zijn mensen wat terughoudender en zit ik nog niet helemaal vol". De eigenaar hoopt op mensen die spontaan besluiten om langs te komen als de zon gaat schijnen. Maar echt zorgen maakt De Keyzer zich niet: "Het wordt vast zonniger en dan ook wel weer drukker. Pasen is toch een beetje het voorproefje van het kampeerseizoen."

'Leuk om mensen ontspannen te zien'

Op Camping De Grebbelinie in Renswoude worden de laatste voorbereidingen getroffen, zodat gasten er terecht kunnen in hun geboekte vakantiewoning, pipowagen of trekkershut. Ook zijn er 130 kampeerplekken, die overigens nog niet allemaal vergeven zijn. Eigenaar Wijnand van Triest heeft zin in de komende periode: "Er komt weer lekkere drukke tijd aan, gezellig en leuk om te doen. Mijn vrouw en dochter helpen ook mee. Ik hou van de omgang met mensen en het afwisselende, je weet soms niet wat je die dag gaat doen. En het is leuk om mensen in ontspannen staat te zien".
Een campinggast onderstreept direct de woorden van Van Triest. "We zijn lekker een weekendje weg zonder de kinderen, heerlijk!" laat hij enthousiast weten. De man spreekt zelf van een win-winsituatie voor zijn gezin. "De kinderen zijn bijna 18 en mogen nét niks." Of dat betekent dat zijn kinderen nu thuis de bloemetjes buiten? "Ik durf er niks over te zeggen," zegt hij wijs.
En dat weer een beetje kwakkelde de afgelopen dagen, deert ook de andere campinggasten niet. "Wij kamperen al bijna zestig jaar", zegt een vrouw in haar caravan. En die caravan verhoogt het comfort wel, geeft ze toe. "Mijn man en ik zijn al 57 jaar getrouwd en we begonnen in zo'n klein tentje waar je echt in moest kruipen." Die tijden zijn met het verstrijken van de jaren voorbij. "Als ik nu ga kruipen, kom ik niet meer overeind!"

Drukker dan ooit

Camping De Zeven Linden in Baarn doet goede zaken komend weekend: "Wij zitten helemaal vol, de afgelopen dagen heb ik al een paar honderd gasten mogen ontvangen en vrijdag komen er zo'n 70 mensen bij", aldus eigenaar Sjors van Gestel. Hij merkt dat het de afgelopen jaren een stuk drukker is geworden bij hem op de camping: "Sinds de coronacrisis hebben we het nog nooit zo druk gehad. Mensen gaan weer op vakantie in eigen land. Voor corona zag het er wel anders uit, dan waren we met Pasen echt niet helemaal volgeboekt. Gelukkig merk ik dat ook nu, na de coronacrisis nog steeds. En die weersvoorspelling? "Nu nog een zonnetje en het Paasweekend kan beginnen."
© Robert Jan Booij / RTV Utrecht
Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei ziet ook dat de belangstelling voor het Paasweekend weer terug is na corona. "Pasen valt vrij vroeg dit jaar en daardoor zal een grote groep mensen ook last-minute beslissen wat ze gaan doen. Gelukkig neemt dit jaar de komst van buitenlandse toeristen significant toe ten opzichte van vorig jaar. Zeker Duitsers en Vlamingen weten onze regio weer goed te vinden", zegt directeur Robbert Schuurmans. En ook hij ziet het zonnig in. "De weersvooruitzichten zijn redelijk tot goed, dus het belooft een mooie Pasen te worden in onze regio. Redenen genoeg om er op uit te trekken en te genieten van al het moois dat de Heuvelrug te bieden heeft".

'Mensen bezuinigen niet op vakantie'

De belangstelling voor de Utrechtse Heuvelrug is ook merkbaar bij Camping het Grote Bos in Doorn. De camping is sinds vorige week open en zit het Paasweekend al helemaal vol. "Het is de afgelopen jaren steeds drukker geworden," zegt campingbeheerder Eelco Stienstra. "We waren even bang dat door de stijgende prijzen en inflatie, mensen de camping niet meer zouden vinden. Maar ook nu is het druk, mensen bezuinigen liever niet op hun vakantie, merken we."
Waar op de andere campings vooral de camper en caravanplaatsen druk bezocht worden deinzen ze bij het Grote Bos niet terug voor een serieus kampeertripje, inclusief natte of koude wandeling naar het toiletgebouw: "Ook onze vrije kampeerplekken zijn geboekt. Het is nog niet zo warm, maar de afgelopen dagen heb je al gezien dat als de zon doorbreekt, het schitterend weer is. Met al onze 600 plekken gereserveerd is dit Paasweekend een schitterende aftrap van het kampeerseizoen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.