Stad Utrecht viert jaarlijkse Vrijmarkt

UTRECHT - Koninginnenacht in de stad Utrecht is rustig verlopen. Er waren geen grote incidenten. Wel zegt een politiewoordvoerder dat agenten drukker met kleine incidenten waren dan vorig jaar.
Er werden diverse mensen aangehouden voor openbare dronkenschap en vernielingen. Verwacht werd dat er zo'n 300.000 mensen tijdens Koninginnenacht in de stad zouden zijn, maar dat waren er uiteindelijk toch veel minder, aldus de politie. Opvallend is ook dat er meer mensen onwel werden dan ander jaren. De politie kon daar geen verklaring voor geven.
Sinds 18.00 uur mogen er in het centrum spullen worden verkocht op de Vrijmarkt. Daarmee startte op dertien plekken in de stad het Koninginnedagfeest met live muziek en dj's.
De stad heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen om alles in goede banen te leiden. Zo is er meer camerabewaking op drukke plekken en geldt er eenrichtingsverkeer voor boten op de Oudegracht. Op zaterdagmiddag adviseerde de gemeente mensen via Twitter om niet naar 't Wed te komen, omdat dat plein erg vol was.
Uw koninginnedagfoto's uit Utrecht of uit andere plaatsen in de provincie kunt u sturen naar foto@rtvutrecht.nl.

Politie alert tijdens Koninginnenacht Utrecht
Creatieve verkopers op Vrijmarkt Utrecht
Utrecht verwacht 300.000 mensen op Vrijmarkt
Eendjes sjoelen op Vrijmarkt Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.