Kort regionieuws: Jassendief heeft meer op kerfstok

REGIO - Een man die in Utrecht probeerde een jas te stelen, bleek daarnaast nog meer op zijn kerfstok te hebben staan.
Een beveiliger van een winkel aan de Rijnkade betrapte de man toen die de jas wilde meenemen en belde de politie.
Op het bureau bleek de Utrechtse verdachte nog twee vonnissen open te hebben staan. De man moet ruim dan 2100 euro betalen en als hem dat niet lukt, moet hij 26 dagen de cel in.
* De Natuur en Milieufederatie Utrecht NMU houdt een enquete over windenergie in de regio. In de aanloop naar provinciaal overleg over de komst van windmolens, wil de NMU weten wat de inwoners van deze vorm van schone energie vinden. De vraag is vooral of er in de regio Utrecht genoeg plek is voor windmolens en waar die dan zouden moeten staan. Utrechters kunnen de enquete tot en met 25 mei invullen op www.nmu.nl.
* Een 16-jarige jongen in Woerden is opgepakt omdat hij het nodig vond een parkeerautomaat te lijf te gaan. Hij deed dat op de Stationsstraat, na een bezoek aan het café. De jongen kon mee naar het bureau, waar hij later met zijn vader, en met een boete, weer kon vertrekken.
* Consumenten gebruiken te veel deodorantsprays en haarlak uit spuitbussen, zegt consumentenorganisatie Milieu Centraal in Utrecht. Terwijl het verkeer en de industrie steeds minder drijfgassen uitstoten, kopen mensen in de winkel just vaker schadelijke spuitbussen. Milieu Centraal zegt dat daar butaan en propaan in zit, en dat zorgt voor smog in de lucht. De organisatie wijst erop dat er ook deorollers en haarlakverstuivers te koop zijn.
* In Soesterberg is dankzij een tip aan de politie een hennepkwekerij ontmanteld. In de garage van de woning aan de Gemini stonden bijna 300 planten. Ook in Zeist rolde agenten een kwekerij op. Die was nog een stukje groter. In een huis aan de Laan van Vollenhove stonden meer dan 600 planten.
* In Utrecht is een man opgepakt omdat hij wilde te betalen met vals geld. Bij meerdere marktkraampjes in Overvecht probeerde hij iets goedkoops aan te schaffen met een nagemaakt biljet van 50 euro. De marktkooplui vertrouwden het niet en belden de politie. De oplichter was nog op de markt en kon daar worden opgepakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.