Utrecht kleurt oranje op Koninginnedag

REGIO - De 26 gemeentes in de provincie Utrecht kleurden zaterdag oranje. Terwijl Hare Majesteit Limburg bezocht, vierden de Utrechters onder aanvoering van de vele oranjeverenigingen Koninginnedag op hun eigen manier.
Zo werd in Renswoude de Crazy Cross verreden. Deelnemers scheurden in opgetuigde oude auto's door het weiland. Niet de snelste, maar de mooiste won.
In Hooglanderveen bezocht burgemeester Bolsius de aubade in zorgcentrum St. Jozef. Die wordt traditioneel georganiseerd door Oranjevereniging Hooglanderveen. Bolsius gaf er tevens het startsein voor het oplaten van de ballonnen ter gelegenheid van Koninginnedag.
In Amersfoort werd een grote skippyballenrace voor alle leeftijden gehouden op het Sint Jorisplein. De winkeliersvereniging stelde mooie prijzen ter beschikking en alle deelnemers mochten hun skippybal houden. De meeste winkels op het plein waren tussen 10.00 en 17.00 uur open.
Westbroek was donderdagavond al begonnen met het vieren van Koninginnedag. Op zaterdag was er een optocht door de dorpen Westbroek en Tienhoven. Rond het middaguur kwam er een eind aan het 24 uur paalzitten bij café 't Kikkertje.
Burgemeester Wolfsen van Utrecht ontving een dozijn koninginnekinderen, zogenoemde Koninginnen van de Gracht. Dat zijn verklede jongens en meisjes van scholen rond park Lepelenburg, die een muziektheaterstuk opvoerden. Ze zamelden geld in voor kinderen die het minder hebben getroffen.
RTV Utrecht besteedde op Radio M Utrecht en in U Vandaag onder meer aandacht aan de Koninginnedag in Renswoude, Hooglanderveen, Tienhoven, Vreeswijk, Oudewater, Amersfoort en Utrecht. Radio M Utrecht zond live uit vanaf de Vrijmarkt in Utrecht.

Koninginnedag in De Meern
Koninginnedag in Vreeswijk
Kees Laagland mister Koninginnedag Vreeswijk
Crazy Cross in Renswoude
Koninginnedag in Hooglanderveen
Paalzitten in Tienhoven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.