Dader gruwelijke verkrachting Breukelen verdacht van nieuwe verkrachting tijdens proefverlof

Politie-onderzoek in maart 2018
Politie-onderzoek in maart 2018 © Petershotnews.nl
Breukelen - Een voormalige inwoner van Nieuwkoop die ruim vier jaar geleden werd veroordeeld voor de verkrachting, ontvoering en beroving van een vrouw uit Breukelen, wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij vorige zomer opnieuw een vrouw heeft verkracht, dit keer in Alkmaar.
De nieuwe verdenkingen vertonen veel overeenkomsten met de geruchtmakende eerdere zaak. De nu 50-jarige Ingmar S. staat voor de nieuwe zaak in Alkmaarse volgende week dinsdag terecht bij de rechtbank Noord-Holland.

Ontvoerd en verkracht

In maart 2018 reed S. over de Kanaaldijk-West in Breukelen. Daar bedreigde hij een vrouw met een nepvuurwapen en eiste haar bankpas en pincode. Hij dwong haar naar Nieuwer ter Aa te rijden waar hij het slachtoffer verkrachtte. Daarna reed hij terug naar zijn eigen auto waar hij het slachtoffer in de kofferbak stopte.
Onderweg stopte hij om haar vast te binden. De rit ging verder naar Woerdense Verlaat, waar een paardentrailer stond van S. en zijn gezin. De vrouw werd hierin opgesloten en alleen gelaten. Na een uur kwam S. terug om haar opnieuw te verkrachten. Daarna legde hij het slachtoffer weer in de kofferbak van zijn auto. De vrouw werd uiteindelijk naakt achtergelaten in Diemen.
Het OM Midden-Nederland eiste destijds 10 jaar gevangenisstraf tegen de man. De rechtbank veroordeelde hem uiteindelijk tot 7 jaar cel voor meervoudige verkrachting en de andere feiten die hem ten laste werden gelegd. Daarnaast moest hij het slachtoffer een schadevergoeding van 27.000 euro betalen.

Verkracht en mishandeld

Omdat Ingmar S. sinds begin 2018 vastzat, mocht hij vorige zomer op proefverlof. Toen zou hij opnieuw gruwelijk in de fout zijn gegaan. Op 29 juli zou hij een vrouw hebben verkracht, nadat hij eerst haar polsen met spanbanden had vastgebonden. Ook heeft hij volgens het OM haar keel dichtgeknepen en haar tegen haar borsten geslagen.
”Hoe meer je meewerkt hoe minder pijn je zult hebben. Ik wil je zien huilen, als je niet meewerkt dan doe ik je meer pijn”, zou hij daarbij tegen haar hebben gezegd.

Geen tbs

Eind 2018 kreeg Ingmar S. geen tbs-behandeling naast zijn gevangenisstraf opgelegd, omdat deskundigen van het Pieter Baan Centrum geen stoornis bij hem konden vaststellen en hij daardoor volledig toerekeningsvatbaar was.
Volgende week wordt mogelijk duidelijk of die visie is bijgesteld. Alle feiten rond de Alkmaarse verkrachtingszaak zullen dan met S. worden besproken, maar ook zijn persoonlijke achtergrond en verleden komen aan de orde. Het OM komt vervolgens ook met een strafeis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.