Pepperspray, vliegende vazen en een val uit het raam: celstraf voor Utrechter (55) na seksdate

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Een 55-jarige Utrechter is veroordeeld tot een half jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk na een uit de hand gelopen seksdate. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 25.000 euro betalen; een stuk lager dan de ruim 200.000 euro die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.
De man sprak eind januari vorig jaar met twee andere mannen bij hem thuis af om seks te hebben. Omdat de Utrechter in het verleden vaker beroofd was tijdens een date, deed hij de voordeur van zijn woning in het centrum van de stad op slot en verborg hij de sleutel.
De mannen gebruikten drugs, waardoor de Utrechter uiteindelijk het bewustzijn verloor. De twee anderen mannen besloten hierop naar huis te gaan, maar konden vanwege de dichte deur het gebouw niet uit, en probeerden de man wakker te maken door water in z'n gezicht te gooien. Hier schrok de bewoner van wakker waarop hij volgens de mannen volledig uit z'n dak ging. Zo spoot hij met pepperspray en gooide hij met vazen en meubelstukken.

Zwaargewond

Een van de twee gasten vluchtte via het dakraam het dak op. De andere man werd door de bewoner in een hoek gedreven en probeerde via het raam weg te komen. Hij hing korte tijd aan zijn gestrekte armen aan het hekwerk dat voor het raam was aangebracht, terwijl hij probeerde met zijn voeten steun te vinden. Toen hij het niet meer volhield, tuimelde hij naar beneden en brak beide polsen.
Het slachtoffer is loodgieter van beroep en kan door de ernstige verwondingen zijn beroep niet meer uitoefenen. Hij heeft 24 uur per dag pijn, kan niet goed meer voor zichzelf zorgen en woont inmiddels weer bij z'n moeder.
Het Openbaar Ministerie (OM) vond dat er sprake was van poging tot doodslag, maar daar ging de rechtbank niet in mee. Wel is de rechter van mening dat het slachtoffer van z'n vrijheid is beroofd waardoor hij zwaar lichamelijk letsel aan over heeft gehouden.
Bovenop de celstraf en schadevergoeding die de Utrechter moet betalen, krijgt hij een proeftijd van twee jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.