Treinstellen Voorschoten over de weg naar Amersfoort

© 365press
Amersfoort - De twee treinstellen die na de crash in Voorschoten in een weiland terechtkwamen, zijn nu ook in Amersfoort. Daar vindt verder onderzoek plaats en moet worden bekeken wat er met de treinstellen moet gebeuren.
Twee andere delen van de trein zijn al eerder via het spoor naar een loods in Amersfoort gebracht. Die stonden nog op het spoor in Voorschoten en zijn in de nacht van woensdag op donderdag naar Amersfoort gereden.
De treinstellen die nu via een dieplader zijn vervoerd zijn eerst door het Utrechtse hijs- en transportbedrijf Mammoet vanuit het weiland op een rijdend platform gezet en vandaar naar een terrein in de buurt van de ongeluksplek gebracht. Vanwege de harde wind duurde het even voor ze over de weg naar Amersfoort konden worden gereden. Afgelopen nacht zijn ze met passen en meten naar de wagenwerkplaats in de buurt van Amersfoort Centraal gebracht.
Vorige week dinsdag botsten een vrachttrein en vervolgens een intercity op een spoorkraan en brokstukken daarvan. De bestuurder van de kraan kwam om het leven, tientallen mensen raakten gewond. ProRail is momenteel nog druk bezig met het spoorherstel. Zo moeten onder meer bovenleidingen en bovenleidingsportalen worden vervangen, is het spoor zelf kapot, zijn dwarsliggers beschadigd en moeten veiligheidssystemen worden nagekeken en mogelijk vervangen.
Vandaag meldt ProRail dat de schade groter is dan gedacht. In plaats van dinsdag is nu de verwachting dat het werk vrijdag klaar zal zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.