Koninginnenacht Utrecht trekt 300.000 bezoekers

UTRECHT - Utrecht heeft tijdens koninginnenacht en Koninginnedag in totaal zo'n 300.000 bezoekers mogen ontvangen. Dat meldden de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie. De politie hield 44 mensen in de stad aan.
Het bleef over het algemeen rustig en gemeente, politie en het Openbaar Ministerie zijn tevreden over het verloop van koninginnenacht en -dag. Wel waren er enkele incidenten.
Zo spraken agenten zaterdag rond vier uur 's ochtends de eigenaar van een boot op de Oudegracht aan omdat die te harde muziek draaide. De man weigerde het volume echter lager te zetten en ging er in de boot vandoor. Bij de Oosterkade werd de boot gestopt. De schipper werd aangehouden maar daarvan waren enkele van zijn opvarenden niet gediend. Eén man kwam op de agenten af, struikelde over een politiefiets en werd daarna met gepast geweld ingerekend voor belemmering.
Twee jongens die op koninginnenacht met een stroomstootwapen aan het spelen waren op het Domplein werden daarbij door agenten gezien. Die volgden de jongens tot op het Vredenburg. Daar werd het duo door leden van de ME aangehouden.
Ook een groep mannen die zich vervelend gedroegen bij een horecagelegenheid aan de Oudegracht kregen met de politie te maken. Toen agenten tijdens Koninginnenacht arriveerden, stond één van de mannen net wild te plassen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde agenten. De 24-jarige Utrechter is met gepast geweld aangehouden.

Koninginnenacht Utrecht trekt 300.000 bezoekers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.