Aanhoudingen bij 1 meidemonstratie

UTRECHT - De politie heeft zondagmiddag elf demonstranten aangehouden bij de 1 meidemonstratie. De mensen zijn onder meer aangehouden op verdenking van mishandeling, belediging en geweld tegen een politieagent.
Vrijwel direct na de start van de demonstratie bij het Utrechtse station Zuilen moest de politie ingrijpen. De betogers waren in bezit van dertig stokken, een ketting, vijf sokken met biljartballen en een emmer lijm, volgens de voorschriften van de demonstratie verboden materiaal.
Het was vooraf bekend dat er dreiging was van een harde kern van demonstranten die voorgaande jaren voor veel onrust zorgde. De politie was hier op voorbereid. De demonstratie verliep luidruchtig maar kon goed onder controle worden gehouden. Aan het einde op het Lucas Bolwerk gingen de demonstranten rustig uiteen.
In totaal deden er zo'n 250 mensen mee aan het protest. De deelnemers wilden de aandacht vragen voor uitbuiting van arbeiders en het harde optreden van de overheid tegen de onderkant van de samenleving.

Gespannen sfeer in Utrecht bij demonstratie
Gespannen sfeer in Utrecht bij demonstratie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.