Zeistenaren weer thuis na brand

ZEIST - Vanwege een grote brand bij doe-het-zelfzaak Kesler op de Voorheuvel in Zeist zijn vijftien appartementen ontruimd.
Drie autobranden achter de Kesler zorgden ervoor dat het vuur even voor 5.00 uur vanmorgen oversloeg naar de winkel. Dertig bewoners van de appartementen zijn inmiddels terugkeerd naar hun woningen. Daarnaast zullen er ook bewoners zijn geweest die geen gebruik maakten van de opvang en naar familie of vrienden zijn gegaan.
Bijna alle woningen, en enkele winkels, hebben in mindere of meerdere mate roetschade en een enkele woning heeft waterschade.
Rond 10.30 uur vanochtend werd duidelijk dat alle bewoners terugkonden naar hun woning. Het is een persoonlijke keus of men tijdelijk op een andere locatie wil verblijven, of terugkeert naar de eigen woning.
Twee oudere vrouwen kregen onderkoelingsverschijnselen, doordat ze voor de ontruiming lang op het dak hebben gestaan. Ze zijn onderzocht en werden met de andere bewoners ondergebracht in een hotel in de buurt. Burgemeester Koos Janssen heeft de plaats van de brand en het hotel vanmorgen bezocht.
De achterkant van de Kesler en een deel van het interieur is flink beschadigd door de brand. Ook het leegstaande gebouw van de It's ernaast heeft brandschade.
In de winkel waren verf, terpentine en andere schadelijke stoffen aanwezig, volgens een woordvoerder van de brandweer in normale winkelhoeveelheden.
Waardoor de auto's, die verspreid over het parkeerterrein stonden, in brand raakten is nog niet bekend. Opmerkelijk is dat de brandweer in Zeist kort daarvoor moest uitrukken voor een autobrand in een parkeergarage aan de Antonlaan.

Woningen ontruimd voor brand in Zeist -1
Woningen ontruimd voor brand in Zeist -2
Woningen ontruimd voor brand in Zeist -3
Woningen ontruimd voor brand in Zeist -4
Woningen ontruimd voor brand in Zeist
Zeistenaren opgeschrikt door vuurzee
Bewoonster ontruimd appartement Zeist aan het woord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.