Man doodgeschoten in Houten, dader voortvluchtig

© Koen Laureij
Houten - Bij een schietincident op het Stelhout in Houten is rond 05.30 uur vanochtend een man omgekomen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de dader die nog altijd spoorloos is.
De man werd volgens de politie midden op straat neergeschoten. Daar werd hij gewond gevonden op een parkeerplaats door buurtbewoners. Als de politie ter plekke komt is de man al overleden. Volgens omstanders gaat het om de 37-jarige Rishi, de zoon van een echtpaar dat aan het Stelhout woont.
Omwonenden waren even daarvoor wakker geschrokken van "vijf harde knallen". Meerdere buurtbewoners gingen ook de straat op om te kijken wat er aan de hand was. Daar troffen ze het slachtoffer en een luid treurende vrouw die bij hem geknield zat. Omwonenden hebben het alarmnummer 112 gebeld.
Agenten zijn in groten getale aanwezig en de straat is ruim afgezet. Ook de politiehelikopter vliegt boven Houten en er worden speurhonden ingezet. De politie vraagt op sociale media of er getuigen zijn. Het is onbekend waarom de man werd neergeschoten en door wie. Er is ook geen signalement of vluchtroute bekend van de dader of daders.
Twee ambulances werden opgeroepen, maar de hulpdiensten konden niets meer doen voor het slachtoffer. De plek op straat waar het slachtoffer ligt is inmiddels met schermen afgezet en er is een tent geplaatst.

Rustige woonwijk

Het Stelhout is een straatje in "een normale, rustige woonwijk", zeggen buurtbewoners. "Zoiets verwacht je hier niet." Burgemeester Isabella was vanochtend in de buurt en zegt dat hij goed begrijpt dat de buurt geschrokken is. "Zelf schrok ik ook toen ik vanmorgen hoorde wat er is gebeurd. Mijn gedachten gaan ook uit naar familie en andere naasten van het slachtoffer."
Volgens de politie staan nu medewerkers van Slachtofferhulp Nederland klaar voor mensen die getuige zijn geweest en de behoefte voelen hierover te praten.
© Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.