Jiri Glaap en Lisa Dekker winnen Regiohelden Awards met RTV Utrecht-podcast Vogelvrij

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - RTV Utrecht-verslaggever Jiri Glaap en oud-collega Lisa Dekker zijn in de prijzen gevallen bij de Regiohelden Awards, de jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste producties van regionale omroepen. Ze wonnen in de categorie 'Luistervink' met hun podcast Vogelvrij.
De Regiohelden Awards zijn de prijzen voor de beste producties van de dertien regionale omroepen. In elke categorie zijn er drie kanshebbers. De uitreikingen voor de prijzen waren vanavond.

Podcast

De podcast Vogelvrij gaat over de verdwenen politicus Sjoerd Swane, een machtig politicus uit Maarssen die er niet voor terugdeinsde macht te misbruiken. Hij verdween spoorloos, nadat hij in 2011 was veroordeeld voor fraude en corruptie.
Bij de nominatie liet de jury weten dat Vogelvrij volgens hen inzicht geeft in een politiek proces. "Vakwerk met verrassende details. Het legt bloot hoe op sommige plekken de lokale politiek in elkaar zit."

Beste nieuwkomer

Naast Jiri en Lisa was ook streekverslaggever Roos van Bijnen genomineerd voor een award, die voor 'Beste nieuwkomer'. Zij wist die prijs vanavond niet op haar naam te schrijven.
Vorig jaar viel RTV Utrecht ook al in de prijzen. Toen won verslaggever en social mediaredacteur Carmen Nelissen de award voor 'Beste nieuwkomer'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.