Gerolf Bouwmeester blijft burgemeester van Leusden

Burgemeester Bouwmeester en Carlos Genders, voorzitter vertrouwenscommissie
Burgemeester Bouwmeester en Carlos Genders, voorzitter vertrouwenscommissie © Gemeente Leusden
Leusden - De gemeenteraad van Leusden heeft besloten om Gerolf Bouwmeester (D66) aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester. Dat schrijft Nieuwsplein33.
“Burgemeester Bouwmeester heeft zich de afgelopen periode ontwikkeld tot een betrokken en benaderbare burgervader met een warm hart voor Leusden en zich geprofileerd als een betrouwbare bestuurder in Leusden en in de regio”, zegt Carlos Genders, voorzitter van de vertrouwenscommissie.
Burgemeester Gerolf Bouwmeester is dankbaar voor het in hem gestelde vertrouwen door de gemeenteraad. “De voordracht tot herbenoeming als burgemeester van gemeente Leusden aanvaard ik van harte. Het is voor mij een grote eer om ook in de volgende termijn uw burgemeester te mogen zijn. Leusden is een mooie gemeente met een rijk verleden. Vol enthousiasme en passie zal ik mij inzetten voor de toekomst van onze prachtige gemeente.”
Burgemeester Bouwmeester kreeg LEGO van alle raadsfracties.
Burgemeester Bouwmeester kreeg LEGO van alle raadsfracties. © Gemeente Leusden
De eerste termijn van burgemeester Bouwmeester loopt af. Een burgemeester wordt voor een periode van zes jaar benoemd. Bouwmeester startte zijn eerste termijn in september 2017.
De herbenoeming wordt definitief zodra burgemeester Bouwmeester de eed of belofte aflegt in het Huis van Leusden, ten overstaan van de Commissaris van de Koning. Dat zal na de zomer plaatsvinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.