Installateur zonnepanelen overlijdt na val van zes meter hoogte in Lexmond

Zonnepaneel wordt geïnstalleerd zonder valbescherming
Zonnepaneel wordt geïnstalleerd zonder valbescherming © ANP / Hollandse Hoogte / Gerard Til
Lexmond - In Lexmond is een installateur vanmorgen door een dak gevallen tijdens het leggen van zonnepanelen. Hij heeft die val niet overleefd. Volgens Arbeidsinspectie is de man gevallen van een hoogte van zes meter.
Het is niet de eerste keer dat zoiets is gebeurd. Afgelopen week viel in Zeist een installateur en hield daar ernstige verwondingen aan over. Het is het zesde dodelijke ongeluk bij zonnepaneelinstallateurs in de afgelopen drie jaar.
De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het is onduidelijk of de man alleen op het dak bezig was en of hij nog ter plekke is overleden.

Veiligheidsmaatregelen

De arbeidsinspectie gaf eerder deze week in algemene zin een verklaring voor het hoge aantal ongelukken bij het plaatsen van zonnepanelen: "Omdat er te weinig veiligheidsmaatregelen worden genomen om een val te voorkomen," zei Jeroen Toet van de arbeidsinspectie tegen RTV Utrecht.
Ook ondernemersvereniging Techniek Nederland signaleert tientallen ongelukken bij het plaatsen van zonnepanelen. Volgens voorzitter Doekle Terpstra is een belangrijke reden daarvoor het aantal "beunhazen" dat de daken opgaat. "Doordat er steeds meer zonnepanelen worden gelegd, zijn er ook meer beunhazen actief", stelt hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.