Van Wijnen gaat Fort Lunet III herinrichten

UTRECHT - Bouwbedrijf Van Wijnen gaat in opdracht van de gemeente Utrecht de kanonkazemat van Fort Lunet III herinrichten. Na de zomer komen daar onder meer scoutinggroep Salwega en een buitenschoolse kinderopvang van Ludens te zitten. Het geheel wordt in september officieel geopend.
Het fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is gebouwd tussen 1822 en 1825. Lunet III is een van de vier lunetten die ten zuidoosten van de stad Utrecht liggen, op de Houtense vlakte.
In november 1997 nam de gemeente Utrecht vijf forten over van het Rijk voor de som van één gulden: de forten Aan de Klop, Blauwkapel, De Bilt en de Lunetten I en II. Eerder werden fort De Gagel (1971) en de Lunetten III (1980) en IV (1969) al eigendom van de gemeente.
Met de notitie 'Van geheim naar publiek domein' (1997) startte een ambitieus herontwikkelingstraject. De gemeente besloot dat er voor elk fort een restauratieplan moest komen en een nieuwe bestemming.
De forten De Bilt, Blauwkapel, Aan de Klop en Lunet I van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn inmiddels gerestaureerd en hebben een nieuwe bestemming gekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.