Touringcar brandt volledig uit op A2 bij Nieuwer ter Aa, weg weer bijna helemaal vrijgegeven

© Petershotnews
Nieuwer ter Aa - Een rit met een touringcar kwam vanochtend wel heel abrupt ten einde. Op de A2 richting Amsterdam ter hoogte van Nieuwer ter Aa vatte de touringcar vlam en brandde daarna volledig uit. Vanwege de heftige rookontwikkeling en mogelijk ontploffingsgevaar was de weg tijdelijk in beide richtingen dicht. Inmiddels zijn alleen op de A2 nog enkele rijstroken afgesloten. Er vielen geen gewonden bij de brand.
De brand veroorzaakte een ware vlammenzee op de A2. In eerste instantie werd de weg alleen afgesloten richting Amsterdam, maar al snel moest ook de andere rijrichting worden afgesloten. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar duurde dat langer dan verwacht. Rond 11.35 uur meldde Rijkswaterstaat dat het ontploffingsgevaar was geweken en dat de A2 richting Utrecht daarom weer is vrijgegeven.
Ook in de richting van Amsterdam zijn inmiddels weer een aantal rijstroken open. Het gehele wegdek was daar bedekt met schuimlaag vanwege het blussen. Er zijn nog wel opruim- en herstelwerkzaamheden bezig. Weggebruikers wordt daarom aangeraden hun snelheid aan te passen voor de veiligheid van wegwerkers en hulpdiensten.
De passagiers van de touringcar werden in eerste instantie achter de vangrail opgevangen. Inmiddels zijn zij allemaal naar een hotel in de buurt gebracht. Hoe zij van daaruit verder reizen, is nog onbekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.