'Neef Ridoaun T. aangehouden in Utrecht op verdenking van drugshandel'

© ANP / Aloys Oosterwijk
Utrecht - Naast de arrestatie van advocaat Inez Weski heeft de Landelijke Recherche gisteren ook een neef van Ridouan T. aangehouden. Het zou gaan om de 29-jarige Anouar uit Utrecht, die eerder al werd aangeklaagd wegens betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat meldt de Telegraaf.
Volgens die krant wordt Anouar T. formeel verdacht van drugshandel, maar passen zijn arrestatie en die van Weski in de strategie van de Landelijke Recherche om de hele criminele organisatie rond Ridouan T. grondig af te breken.

Voorlopig vrij

Anouar werd al opgepakt op verdenking van het leiden van een criminele organisatie en omdat hij betrokken zou zijn geweest bij zowel de moord op advocaat Derk Wiersum als bij een zeer ernstige mishandeling in Utrecht. Twee jaar geleden werd hij voorlopig vrijgelaten, omdat het hoogstwaarschijnlijk nog lang zou duren voordat zijn zaak inhoudelijk behandeld kon worden.
Bij de moord op advocaat Wiersum wordt T. verdacht van het leveren van de auto's die werden gebruikt bij de voorbereiding en uitvoering van de moord. Wiersum was de raadsman van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. in het Marengoproces, dat draait om diverse moorden in onder meer IJsselstein en Overvecht.
T. zou ook betrokken zijn geweest bij een ernstige mishandeling in Utrecht in 2019. Een 28-jarige man werd toen met een voorhamer en honkbalknuppels aangevallen bij de Ierse pub O'Leary's aan de Adelaarstraat en liep daarbij hoofdwonden, een scheurtje in zijn schedel en diverse verwondingen aan armen, lichaam en schenen op. Hij overleefde de aanval maar ternauwernood.
De Landelijke Recherche wil niet bevestigen of het daadwerkelijk om Anouar T. gaat. Wel laat de politie weten dat er een 29-jarige man uit Utrecht is aangehouden. Hij zit in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat, aldus de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.