'Het wonder van Eemdijk' huppelt vrolijk door de wei: 'Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt'

© RTV Utrecht
Eemdijk - Het gaat uitstekend met de veulentweeling die afgelopen week in Eemdijk zijn geboren. Volgens eigenaar Dolf Veldhuizen "huppelen en rennen de beestjes door het veld." Blue en Belle zijn gezond en blij.
"Het blijft echt een wonder," zegt Veldhuizen, "ik woon hier al mijn hele leven en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.'' Hij verwijst naar de goede bevalling en gezondheid van zowel veulens als moeder. Het is zeldzaam dat paarden een tweeling krijgen en nóg zeldzamer dat beide de zwangerschap en bevalling overleven.
© RTV Utrecht

Geweldige moeder

De veulens maken het zo goed dat ze lekker naar buiten mogen en bijna geen verzorging meer nodig hebben. Met moeder Beatle gaat het ook goed. "Het is echt een geweldige moeder," zegt Veldhuizen over zijn merrie. "Ik hoop alleen dat ze genoeg melk heeft voor de twee." Maar niet getreurd, mocht Beatle toch niet genoeg maken, heeft Veldhuizen al poedermelk ingeslagen. "En dat is net zo goed voor ze."
© RTV Utrecht
Veel buren, vrienden en kennissen uit het dorp zijn langsgekomen om de veulentjes te komen bekijken. "Iedereen vindt het geweldig. Net als ik hebben ze nog nooit zoiets bijzonders meegemaakt. Het ziet er natuurlijk ook heel lief uit allemaal."
De veulentjes blijven de komende tijd bij hun moeder in Eemdijk. Daarna zullen ze zelf nieuwe plekken gaan ontdekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.