Het wordt een frisse, maar droge koningsdag: dit kan je gaan doen in de provincie

© RTV Utrecht / Joost Danvers
Provincie Utrecht - Koningsnachten, kleedjesmarkten en koekhappen. Op 26 en 27 april kleurt de provincie weer oranje en is er in alle Utrechtse gemeenten genoeg te beleven. Volgens weerbureaus blijft het droog, maar kunnen we beter wel een jas aandoen. Waar moet je dit jaar zijn op Koningsdag?
Kijk hier op de kaart wat er bij jou in de gemeente te doen is:
In Wijk bij Duurstede moeten kinderen het vroegst hun wekker zetten. Daar begint de kleedjesmarkt al om 06.00 uur 's ochtends. In Utrecht zijn de mooiste spullen dan al wel weg, want daar begint de vrijmarkt traditioneel al een dag eerder om 18.00 uur. Er zijn naast Amersfoort en Utrecht trouwens wel meer plekken waar het woensdagavond al bal is. Houten viert een 'fout uurtje' op Het Rond, Vianen gaat los op de Voorstraat en Oudewater heeft een feest op De Markt.
Op Koningsdag zelf kun je torens beklimmen in Rhenen en Eemnes, racen met badeendjes in Maarsssen, bridgen in Soest, brommers kiek'n in Montfoort, taarten bakken in Vreeswijk en kijken naar de Crazy Cross in Renswoude.
Daar hebben ze net als in Schoonrewoerd aan één of twee dagen feest nog niet genoeg. In Renswoude gaat het oranjefestival in grote feesttenten door tot en met zaterdag en in Schoonrewoerd is het vier dagen raak. Ze hebben er naast de verjaardag van de koning ook wel wat te vieren. Het dorp bestaat naar eigen zeggen al zeker duizend jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.