Op deze wegen gaat de politie extra controleren op hardrijders

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Provincie Utrecht - De politie heeft acht wegen aangewezen waar de komende maanden extra snelheidscontroles zijn. Het gaat voornamelijk om provinciale wegen waar vaak te hard wordt gereden.
Agenten gaan daar zichtbaar én onzichtbaar controleren op auto's die de maximumsnelheid overschrijden. Ook wil de politie op die plekken inzetten op voorlichting, bijvoorbeeld via verkeersborden. "Het uiteindelijke doel is de verkeersveiligheid te vergroten."

Op deze wegen zijn extra controles:

N224 (tussen Zeist, Woudenberg en Renswoude)
N228 (tussen De Meern, Montfoort en Oudewater)
N415 (tussen Baarn en Hilversum)
N421 (tussen Houten en Bunnik)
N458 (tussen Woerden en Bodegraven)
Stuartweg in Vianen
Atoomweg in Utrecht
Vogelweg/Safariweg in Maarssen

De politie kiest ieder halfjaar wegen waar extra wordt gecontroleerd. Dat gebeurt in samenwerking met de provincie en het waterschap. De controles op de hierboven genoemde wegen worden zeker tot en met september uitgevoerd.
Dan is er nog een tweede lijstje wegen waar vaak te hard wordt gereden en waar de snelheid omlaag moet. Op die wegen komen geen structurele controles, maar ze krijgen waar mogelijk wel extra aandacht van agenten. Het gaat om de N198 tussen Harmelen en de Meern, de N212 tussen Kamerik en Wilnis, de N401 tussen Breukelen en Kockengen en Achthoven tussen Lexmond en Ameide.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.