Kort nieuws: Verdachte Amersfoorter bezit drugs

REGIO - In Amersfoort is een man aangehouden voor het dealen van drugs. De man zat als bijrijder in een auto die over de Koppelbrug reed. Agenten vonden dat hij zich verdacht gedroeg en hielden de auto aan. De Amersfoorter bleek meerdere bolletjes harddrugs bij zich te hebben en werd aangehouden.
* Een 37-jarige vrouw uit Utrecht is beroofd van haar tas. De vrouw liep gisteravond over de Marshalllaan en in een portiek van een flat een harde duw in haar rug kreeg. Ze viel met haar gezicht op de trap en werd ondertussen beroofd van haar tas.
* De politie zoekt getuigen van een straatroof in Utrecht. Een 14-jarige jongen zat op een bankje op het Jochem Uyterhageplantsoen en werd plots belaagd door vier jongens. Het viertal griste een telefoon uit z'n handen en namen een heuptas mee. De vier liepen weg in de richting van Kanaleneiland en zijn niet meer gezien. Wie meer weet of iets heeft gezien wordt gevraagd de politie te bellen.
* De Universiteit Utrecht wil weten wat het WK-voetbal Zuid-Afrika economisch opleverde. Studenten bestuurs- en organisatiewetenschap doen daar met Zuid-Afrikaanse studenten onderzoek naar. Specifiek wordt gekeken naar de provincie Gauteng, met de steden Johannesburg en Pretoria.
* Een automobilist in Amersfoort zag bij het afslaan door de laagstaande zon een fietser over het hoofd. Bij de daaropvolgende aanrijding op de kruising van de Terminalweg en de Basicweg raakte de fietser gewond. De man liep verwondingen aan het hoofd en sleutelbeen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
* De politie zoekt getuigen van een straatroof in Utrecht. Een 14-jarige jongen zat op een bankje op het Jochem Uytdehaageplantsoen en werd plots belaagd door vier jongens. Ze pakten zijn telefoon uit zijn handen en namen een heuptas mee. De vier liepen weg in de richting van Kanaleneiland en zijn niet meer gezien.
* Een winkeldief in Mijdrecht heeft spijt gekregen van zijn daden. De jongen van 16 verscheen gisteren met zijn vader bij een winkel aan de Dorpsstraat. Daar biechtte hij op dat hij meerdere keren een geurtje had gestolen.
Zijn excuus was voor de winkel niet voldoende; omdat ie voor zo'n vierhonderd euro had gestolen is de politie erbij gehaald. Die hebben de jongen meegenomen naar het bureau, waar hij beloofde zijn buit terug te betalen.
* Het Helen Dowling Instituut verhuist van Utrecht naar De Bilt. Het Instituut voor begeleiding bij kanker bouwt een modern en duurzaam kantoor in park Berg en Bosch. De gemeente geeft toestemming omdat het plan past in het gebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.