Bevrijdingsfestival Transwijk overvol

PROVINCIE UTRECHT - Het Bevrijdingsfestival in park Transwijk Utrecht heeft rond 15.45 uur de hekken gesloten vanwege de drukte. Later werd het beleid één persoon eruit, dan één persoon erin. Veel festivalbezoekers hebben lang moeten wachten voordat ze naar binnen konden.
In Park Transwijk is plaats voor 12.500 bezoekers, maar er zijn veel meer mensen op afgekomen. Op last van de politie zijn de hekken daarom dichtgegaan.
Vorig jaar moesten veel bezoekers van het festival 's middags nog worden weggestuurd omdat het terrein volstond. Daarom is het festivalterrein dit jaar groter gemaakt en is de programmering rustig opgebouwd.
Op het festivalterrein zijn drie poppodia en er is de Vrijheid Sowieshow waar bezoekers kunnen debatteren op een megascherm. Het gratis festival duurt tot 23.00 uur en de nationale Ambassadeurs van de Vrijheid doen Waylon, The Opposites, The Partysquad en Moke komen per helikopter naar het festival.

VRIJHEIDSPODIUM

Souss en Aicha Tachinouite trappen het festival om 12.30 af met een opzwepende show. De rest van de dag is er een een breed programma met Ernst, Bobbie & de Rest, Kensington, Only Seven Left, Phantom Four & The Arguido, Goose, The Opposites & The Partysquad en als afsluiter Go Back to the Zoo. Ambassadeurs van de Vrijheid zijn de urban-groepen The Partysquad en The Opposites die speciaal voor 5 mei de handen ineen slaan.

VRIJHEID SOWIESHOW

Crowdsurfen in Sumo-worstelpak en debatteren met één van de organisatoren van de demonstraties op het Tahrir-plein. Dat kan allemaal in de Vrijheid Sowieshow onder leiding van een bekende presentator.

VREDE VAN UTRECHT PODIUM

Ook dit jaar werkt het festival weer samen met de Vrede van Utrecht. Op dit muziekpodium staan bekende en nieuwe Utrechtse talenten zoals Maarten Pordon, DJ+, Eefje, Nicole Bus, Kalio Gayo, The Benelux, Skip & Die, Palmbomen en Nobody Beats the Drum.

SENA TALENT PODIUM

Voor het eerst is er een Sena Talent podium waar prille talenten en net doorgebroken bands hun opwachting maken. Met The Fudge, Tommy Ebben, A Polaroid View, Schoppenheer, Novack, The Medics en als afsluiter The Tunes.

KINDERFESTIVAL

Kinderen kunnen van 12.00 tot 18.00 terecht bij de stadsboerderij in Park Transwijk om zich te laten filmen in de Filmmachine, geschminkt te worden of mee te doen met Circus Diedom.

THEMA

Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei ligt de focus dit jaar op Vrijheid en de straat. De straat waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in discussie gaan, maar onvermijdelijk ook met elkaar in gevecht. In het campagnebeeld is een foto gebruikt van de feestvierders op het Tahrirplein.

OVERIGE FESTIVITEITEN STAD UTRECHT

12.00 uur:

Bevrijdingsfestival in Park Transwijk met drie muziekpodia, Vrijheid Sowieshow met debatten op een megascherm en crowdsurfen in een Sumo-worstelpak.

11.00 uur:

Bevrijdingsfeest Lombok in teken van Duurzaamheid en Lombok in beweging. Bankaplein e.o.

15.00–16.30 uur:

Dansworkshop in Zuilen met muziek en dans uit de jaren '40 en '50 door Elsa Balazs.

19.00–22.30 uur:

Bevrijdingsbal op het plein voor het Vorstelijk Complex. Roma orkest Maljaki Luludji speelt dansmuziek en ballades uit Hongarije, Roemenië, Rusland en de Balkan. DJ Ad Siteur draait muziek uit de jaren '40 en '50. Dansgroep Cerka danst de Lindy Hop en de Swing.

Drukte op een gezellig Bevrijdingsfestival in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.