Kort nieuws: Lopik pakt henneptelers aan

REGIO - Lopik doet mee aan het Hennepconvenant Regio Utrecht. Daardoor kunnen de mensen achter hennepplantages in de gemeente sneller en harder worden aangepakt. Zo kan een teler als hij wordt betrapt bijvoorbeeld makkelijker uit zijn huis worden gezet. De gemeente, de politie en twee woningcorporaties hebben hun handtekeningen onder de afspraken gezet.
* Aan de Structuurbaan in Nieuwegein is dinsdagavond een motorrijder licht gewond geraakt bij een aanrijding. De motor kwam in botsing met een auto op de kruising met de Archimedesbaan. De bestuurder van de motor is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
* In Amersfoort is verzet tegen de sluiting van wijkcentra. Het college wil bezuinigen op welzijnswerk en hoopt vooral geld te kunnen besparen door de wijkcentra dicht te doen. Volgens het college gaan de activiteiten van de centra gewoon door. De verenigingen zullen als de sluiting doorgaat wel op zoek moeten naar een plek in bijvoorbeeld een sporthal of een school.
* Twee hardrijders op de Zuilense Ring bij Maarssen hebben hun rijbewijs moeten inleveren. Ze reden dinsdagavond tussen de 164 en 170 kilometer per uur in plaats van de toegestane 100. Een agent in een opvallende auto betrapte hen op heterdaad. Eerder die avond had de politieman ook al beet op de A2 bij Breukelen. Daar reed een man 165 in plaats van 100. Ook deze automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.