Spakenburgse scheidsbelagers melden zich

SPAKENBURG - Drie Spakenburg-fans die vrijdag scheidsrechter Marcel Bellinga in zijn woning in Groningen hebben belaagd, hebben zich gemeld bij de politie.
Het gaat om twee mannen van 18 en 20 jaar uit Bunschoten-Spakenburg en een 20-jarige man uit Eemdijk, zo meldde de politie woensdag.

DERBY

De scheidsrechter had medio april de beladen vissersderby tussen de amateurvoetbalclubs IJsselmeervogels en Spakenburg gefloten. Toen hij een doelpunt van Spakenburg afkeurde, haalde hij zich de woede op de hals van de supporters. Nadien werd hij meerdere keren gebeld en werden beledigende berichten ingesproken op zijn voicemail.
Vrijdag, bijna twee weken na de bewuste wedstrijd, zocht een aantal aanhangers van Spakenburg de arbiter thuis op. Zij vernielden onder meer tuinmeubilair. In de voortuin lieten zij tientallen bierviltjes met het opschrift SV Spakenburg achter.

TWITTER

De politie kwam de mannen op het spoor, omdat zij berichten op Twitter hadden geplaatst. Het drietal werd vervolgens gesommeerd zich te melden op het politiebureau. Twee van hen bekenden dat zij de scheidsrechter hadden belaagd. De derde verdachte zei dat hij tijdens het incident in de auto wachtte.
Ook de KNVB heeft een onderzoek ingesteld om te kijken of het gaat om leden van de voetbalbond. De clubleiding van Spakenburg sprak dinsdag haar afschuw uit over het belagen van de arbiter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.