Dader verkrachting Breukelen naar Pieter Baan Centrum gestuurd vanwege nieuwe verkrachtingszaak

© Pixabay
Breukelen - Ingmar S., die in 2018 werd veroordeeld voor de ontvoering en verkrachting van een vrouw in Breukelen wordt voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum gestuurd. Volgens het OM ging S. vorig jaar zomer opnieuw de fout in tijdens zijn proefverlof; hij zou toen een vrouw in Alkmaar verkracht hebben. Vandaag zou de rechter uitspraak doen in die zaak, maar de rechter heeft geoordeeld dat er eerst onderzoek moet plaatsvinden.
S. werd in 2018 veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor de verkrachting in Breukelen. Hij kreeg toen geen tbs-behandeling opgelegd, omdat deskundigen destijds bij hem geen stoornis konden vaststellen.
Het OM eiste twee weken geleden acht jaar celstraf tegen S. voor de verkrachting in Alkmaar. Volgens het OM werd het slachtoffer in haar eigen woning vastgebonden en daarna geslagen en verkracht. S. zelf houdt vol dat hij onschuldig is.
De rechter wil nu eerst een rapport zien van het Pieter Baan Centrum. "Ondanks dat de deskundigen twijfels hebben of de observatie tot meer duidelijkheid over de persoon van de verdachte zal leiden, is dit volgens de rechtbank de enige mogelijkheid om een beter beeld van hem te krijgen."
In de zaak over de verkrachting in Breukelen deden een psycholoog, psychiater en neuroloog ook al onderzoek naar de man. Toen kon er bij hem geen seksuele of andere stoornis vastgesteld worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.