Riemen gaat in op PVV voor en na lezing

UTRECHT - Filosoof Rob Riemen vond de reactie van de PVV op de aankondiging dat hij zou spreken na de Dodenherdenking 'schaamteloos'. Dat liet hij gisteren voor zijn speech in een vol Academiegebouw in Utrecht weten.
De spreker noemde in zijn voordracht de PVV niet met naam maar had het vooraf en achteraf wel over de partij van Geert Wilders. Zo zei de filosoof voor zijn lezing dat de PVV de dodenherdenking gebruikte om een politieke rel uit te lokken.
Ook achteraf had Riemen nog het één en ander te melden over de Partij voor de Vrijheid. Na uit te leggen dat op 4 mei veel speeches gaan over een politieke partij die in de Tweede Wereldoorlog mensen tegen elkaar opzette, voegde de filosoof toe: "op het moment dat de PVV'ers op 4 mei al die speeches horen, dan horen ze over zichzelf spreken."

ONGEPAST

René Dercksen, die in de Provinciale Staten de PVV vertegenwoordigt, ontkent dat hij de dodenherdenking heeft uitgebuit. Hij had slechts een hard hoofd in over de toespraak van Riemen omdat die eerders Wilders een fascist noemde.
Dercksen vindt dat de filosoof moet kunnen zeggen wat hij wil maar noemde de dodenherdenking daarvoor niet de gepaste tijd.

Filosoof negeert PVV in 4 mei lezing
Filosoof negeert PVV in 4 mei lezing

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.