Rabobank grootste verliezer met Midreth

UTRECHT - Rabobank is het zwaarst gedupeerd door het faillissement van het Mijdrechtse bouwbedrijf Midreth. In totaal heeft de onderneming van oud-FC Utrecht-keeper Joop Leliveld nog ruim 50 miljoen euro aan schulden uitstaan. Dit blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren.
Midreth kreeg van de bank de mogelijkheid om 32 miljoen euro te lenen. Onduidelijk is hoeveel hiervan is opgenomen. Verder stelde Rabobank zich garant voor ruim 13 miljoen euro en deed de bank mee aan een noodlening van 20 miljoen euro.
Ook SNS Reaal, ABN Amro, Deutsche Bank, een anonieme investeerder en de Belastingdienst hebben nog claims uitstaan van miljoenen. De schuldeisers zien waarschijnlijk weinig terug van de miljoenen. De verkoop van de Midreth-inboedel heeft tot april ongeveer 7 ton opgebracht.

WAARSCHUWINGEN

Uit het verslag bleek ook dat het bouwbedrijf waarschuwingen van de controlerende accountant in de wind heeft geslagen. Midreth nam in zijn ogen te grote projecten aan waarvoor het bedrijf onvoldoende professionaliteit in huis had.
Midreth was onder meer sponsor van FC Utrecht, ook was stadion Galgenwaard in handen van een aparte BV van Leliveld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.