Tankstations komen met huismerksigaretten

BUNNIK - Benzinepomphouders willen hun eigen merk sigaretten gaan verkopen. Volgens koepelorganisatie Bovag in Bunnik valt er aan A-merksigaretten veel te weinig te verdienen.
De huismerksigaretten liggen vanaf volgende week in de schappen. De verwachting is dat de meeste pomphouders dan ook A-merken als Lucky Strike, Pall Mall, Kent, Gladstone en Caballero uit de schappen zullen halen.
De pomphouders klagen over een onlangs doorgevoerde prijsverlaging door tabaksfabrikant BAT. Andere producenten als Philip Morris zijn gevolgd, waardoor een soort prijzenoorlog onder tabaksproducenten is ontstaan.
De winstmarge voor eigenaren van tankstations is daardoor met 17 procent gedaald, zodat ze er nauwelijks nog iets aan verdienen. "Terwijl tabaksartikelen normaliter een groot deel van de winkelomzet uitmaken, aldus een Bovag-woordvoerder.
Volgens brancheorganisaties BETA (tankstations) en Bovag staan de marges sowieso al onder druk door de torenhoge accijnzen en btw op tabaksproducten. De pomphouders komen nu met een 'huismerk' sigaretten die ze onder de naam Price Special (PS) gaan verkopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.