Mooiste man van de wereld komt straks misschien wel uit Lopik: 'Ik wil goed laten zien wie ik ben'

© RTV Utrecht
Lopik - Michael den Oudsten heeft pas een jaar ervaring als model, maar nu al mag hij Nederland gaan vertegenwoordigen bij de meest prestigieuze 'mooie mannen verkiezing' van de wereld: Mister National Universe. "Ja, we gaan naar Bangkok", zegt de 26-jarige Lopiker. "Ik vind het heel spannend."
Spannend is het zeker, want tijdens deze misterverkiezingen staat Den Oudsten vol in de spotlights tegenover een strenge jury en uitzinnig publiek. Er zijn verschillende rondes waar hij het beste van zichzelf moet laten zien. Zo is er naast een show in avondkleding ook een catwalk-ronde in zwembroek. "Dat is echt een moment voor mij dat ik mag pakken, en daar ben ik echt heel zenuwachtig voor, maar ik heb er wel echt heel veel zin in."

Beauty en brains

Wie denkt dat het bij deze verkiezing alleen om 'beauty' gaat heeft het overigens goed mis, de 'brains' zijn minstens zo belangrijk. Zo kun je ook ingewikkelde vragen voor de kiezen krijgen. Over wereldpolitiek, of jezelf. "Ze willen ook dat je een voorbeeld bent voor de wereld. Daar gaan we ook voor. Ik wil laten zien wie ik ben en waar ik voor sta."
Het Mister Universe-avontuur begon voor Den Oudsten vorig jaar. "Toen besloot ik een keer de stoute schoenen aan te trekken en een fotoshoot te doen." Daar werd hij ontdekt als model en hij mocht meedoen aan de mister-verkiezing. "Drie maanden later werd voor mij bekend dat ik verkozen was tot Mister National Universe Netherlands 2023. Mede door mijn inzet en groei, vond de organisatie dat ik gemaakt was voor deze titel. Dat wilde dus zeggen dat ik mee mocht doen aan de internationale verkiezing hiervan: Mister National Universe in Bangkok, Thailand."

Van Lopik naar Bangkok

Over ruim een maand verruilt Den Oudsten voor het even het landelijke Lopik voor wereldstad Bangkok. Iets waar hij nooit over had durven dromen. Den Oudsten zat een tijdlang best wel in de put. Op school werd hij gepest en dat liet z'n sporen na. "Ik heb me echt gekleineerd gevoeld, zat in zak en as. Maar door deze verkiezing ben ik gegroeid. Ik wil laten zien dat je trots mag zijn op wie je bent. Het maakt niet uit of je heel mannelijk bent of niet, wees jezelf. Je kunt altijd verder groeien, zoals je ziet."
En wie weet groeit Den Oudsten straks wel uit tot 'de mooiste man van de wereld'. Als hij de Mister National Universe wint, krijgt hij een modellencontract en: 'Een diamant'. Genoeg om voor de strijden dus. En dat doet hij dan ook. Op 19 juni begint zijn Thaise avontuur, dan starten de verkiezingen die ruim een week duren. In de tussentijd fitnest en zwemt hij om fit te blijven. En er wordt natuurlijk geoefend op de catwalk. De Lopiker heeft er zin in. "Ik ben straks de eerste Nederlander die mee mag doen aan de verkiezing. Dus ik wil het echt goed doen en mezelf aan de wereld laten zien."
De Mister National Universe-verkiezing wordt in juni onder meer uitgezonden op YouTube.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.