Politie maakt driedimensionale reconstructie met drones in onderzoek naar schietpartij Bunschoten

© Caspar Huurdeman
Bunschoten - Wie vandaag door de Veenestraat in Bunschoten wil, zal een blokje om moeten. De politie is daar bezig met de reconstructie van een schietincident eerder dit jaar. Of beter gezegd: een 3D-visualisatie. "Aan de hand daarvan kun je goed reconstrueren wat daar is gebeurd."
Een Experteam Visualisatie en Reconstructie (ETVR) heeft de situatie in beeld gebracht met behulp van speciale apparatuur, in opdracht van het Openbaar Ministerie. "Voor de rechtszaak is namelijk een zo compleet mogelijk plaatje nodig", legt politiewoordvoorder Sven Strijbosch uit.
Met onder meer drones brengt het ETVR alles in beeld. "Op die manier kun je aan de hand van bepaalde scenario's de situatie nabootsen en exact weergeven wat daar die dag exact is gebeurd. Er is meerdere keren geschoten die dag, dus je kunt je voorstellen dat er een hoop vragen zijn die we op deze manier hopen te beantwoorden."

Waterlek

Op 22 februari werd een 59-jarige man in de Veenestraat neergeschoten. De verdachte werd diezelfde dag nog aangehouden in zijn woning in Nijkerk, waar een overleden vrouw werd gevonden. De man zit ook vast op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. "Het was een heftige zaak", zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch.
Naar verwachting zal het 3D-onderzoek in Bunschoten de hele dag duren. Het toeval wil bovendien dat er vannacht rond 01.00 uur een waterleiding is gesprongen in de Veenestraat. Daardoor kon de politie vanochtend pas iets later starten. "Maar het lek staat het onderzoek niet in de weg en we verwachten het vandaag gewoon af te kunnen ronden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.