Man dringt bedrijfspand Lucasbolwerk Utrecht binnen: 'Zoveelste incident'

Utrecht - Aan het Lucasbolwerk in Utrecht is een man een bedrijfspand binnengedrongen. Een getuige vertelt dat de man daarna schreeuwend op het dak stond. De politie bevestigt iemand te hebben aangehouden.
Timo Wagenaar van de naastgelegen kinderdagopvang Ellimo hoorde herrie buiten. "Ik ging kijken of er niet iets bij ons aan de hand was." Dat was niet het geval maar bij de buren was een man binnengedrongen. "Hij stond opeens via een dakraam op het dak. Te schreeuwen en te doen."
"Hij vertoonde ogenschijnlijk verdacht gedrag", vertelt een woordvoerder van de politie. "Hij zat onder het bloed, het zag er niet fraai uit."

Incidenten

Het Lucasbolwerk wordt geteisterd door overlast van een groeiende groep verslaafden, maar of deze man bij die groep hoort is onduidelijk. Volgens burgemeester Sharon Dijksma heeft de politie te weinig capaciteit om op te kunnen treden. De politie was bij dit incident snel ter plaatse, met meerdere politieauto's en een motoragent.
"Het is het zoveelste incident", zegt Wagenaar van de kinderopvang. Hoewel hij de man niet herkent als een vaste parkbezoekers, denkt Wagenaar wel dat de man daarvandaan komt. "Hij past feilloos in het beeld van de overlastgevers."
De kinderopvang heeft een pand aan de kant van de Nobelstraat, tegenover de Stadsschouwburg. "Op zich moet ik zeggen dat wij aan de goeie kant van het park zitten." Maar de kinderopvang houdt wel rekening met mogelijke incidenten en overlast. Zo is er een toegangssluis met een dubbele deur om indringers te weren. "Je zit toch met kinderen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.