Wel kansen, geen treffers voor IJsselmeervogels in restant tegen Jong Volendam: 'We gaan p/d spelen, het is niet anders'

De ingooi waarmee de wedstrijd werd hervat.
De ingooi waarmee de wedstrijd werd hervat. © RTV Utrecht
Bunschoten-Spakenburg - 21 spelers in een verder leeg stadion, een scorebord dat aan het begin '90' en '3-3' aangaf. Dat was de merkwaardige setting waarin dinsdagavond de laatste drie minuten blessuretijd van Jong FC Volendam- IJsselmeervogels in de tweede divisie werden afgewerkt. Het duel tussen beide ploegen werd op 6 mei gestaakt nadat er tot twee keer toe een beker bier op het veld was gegooid. IJsselmeervogels stond bij de hervatting met tien spelers op het veld omdat Wessel Boer eerder in de wedstrijd rood had gekregen.
Beluister hier het live verslag van het restant van Jong Volendam-IJsselmeervogels
In de strijd om de play-offs tegen degradatie te ontlopen had IJsselmeervogels weinig aan een overwinning, maar helemaal niets aan een gelijkspel. Dus vlogen de Rooien, die de wedstrijd mochten hervatten met een ingooi bij de zestien van Jong Volendam, als een raket uit de startblokken in een poging de 3-4 te maken. Het furieuze aanvalsspel leverde twee serieuze kansen, een hoekschop en nog een gevaarlijk moment in het Volendamse strafschopgebied op. "Dan moet je geluk hebben", luidde het nuchtere commentaar van trainer Gert Jan Karsten.
Gert Jan Karsten: "Dan moet je geluk hebben"
Dat geluk hadden de Vogels niet. Volendam-doelman Van Oevelen redde prima op inzetten van Daniël van Son en Dugarry Monkou. "Ik had het idee dat ik hem aardig inschoot, maar die keeper pakte hem hartstikke goed", zegt Daniël van Son. "En daarna komt ie nog twee keer voor de goal, maar hij ging er niet in helaas."
En dus is de kans dat de Vogels de play-offs nog ontlopen nu vrijwel nihil, weet de Vogels-trainer. "Wij zijn klaar, wij gaan p/d spelen. Het is niet anders." Daniel van Son is iets hoopvoller. "Volgens mij kan het rekenkundig nog. Maar we moeten ook realistisch blijven. Ik heb mijn vakantie in elk geval verzet tot na de play-offs."
Daniël van Son: vakantie verzet
Die play-offs begint IJsselmeervogels zoals het er nu uitziet tegen Hercules. En daar is trainer Gert Jan Karsten niet blij mee. "Dat is misschien wel de zwaarste van allemaal", zegt hij. "Aan het begin van het seizoen, toen ik nog bij Urk zat, heb ik tegen ze gespeeld en ik was erg onder de indruk. Ik had eigenlijk verwacht dat ze wel om de titel mee zouden spelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.