Nesu 5 uur lang geopereerd na nekwervelbreuk

UTRECHT - Mihai Nesu heeft een operatie van vijf uur achter de rug nadat hij dinsdag een nekwervel brak. Alles is nu vastgezet en de komende dagen moet uitwijzen of hij het gevoel in zijn lichaam weer volledig terugkrijgt. Pas dan kan worden gezegd hoe het revalidatieproces van Nesu eruit zal zijn.
De Roemeense linksachter (28) liep de breuk op tijdens de ochtendtraining op sportcomplex Zoudenbalch. Hij kwam ongelukkig ten val in een duel met Alje Schut, die bovenop hem viel. De Roemeen verklaarde geen gevoel meer te hebben in zijn lichaam, van zijn kin tot zijn voeten. Een ambulance bracht Nesu naar het ziekenhuis.
Nesu speelt sinds 2008 voor FC Utrecht. Daarvoor kwam hij uit voor Steaua Boekarest. Nesu heeft tot dusver vijf wedstrijden gespeeld voor het Roemeense nationale elftal.
Nesu mist het slot van het seizoen. Utrecht speelt zondag thuis tegen AZ en moet winnen om kans te maken op een plek in de play-offs. De ploeg van Ton du Chatinier is wel afhankelijk van Heracles Almelo, dat achtste staat en ADO Den Haag op bezoek krijgt.

Ooggetuige vertelt over incident Nesu
Foeke Booy erg geschrokken van nekwervelbreuk Nesu (1)
Foeke Booy erg geschrokken van nekwervelbreuk Nesu (2)
Ooggetuige vertelt over incident Nesu
FC Utrecht-speler Nesu breekt nekwervel
Namen en Rugnummers-verslaggever Bert Kous over Nesu

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.