Veenendaalse woning gesloten na vondst cobra's en harddrugs

© RTV Utrecht
Veenendaal - De woning aan het Jan Roeckplantsoen in Veenendaal waar woensdag zwaar vuurwerk en harddrugs werd gevonden, is op last van burgemeester Gert-Jan Kats voor een periode van zes maanden gesloten. Na de vondst hield de politie vijf personen aan, onder wie de eigenaar van de woning.
De politie kreeg het huis in het vizier toen ze een taxi zagen rijden die in een andere zaak al als verdacht stond geregistreerd. Die stopte bij de woning en een man ging er met een tas naar binnen. Agenten gingen daarna de woning binnen en ontdekten onder meer zeventien cobra's. Dit is zwaar vuurwerk dat in Nederland verboden is en vaak gebruikt wordt bij aanslagen op woningen. Daarnaast nam de politie ook een kilo cocaïne en een halve kilo amfetamine in beslag.
"Drugshandel en alles wat dat met zich mee kan brengen zoals mogelijk druggerelateerd geweld, willen we niet in Veenendaal", laat de burgemeester weten in een schriftelijk bericht van de gemeente. "Het past niet in een stad waar we overal prettig en veilig willen leven, wonen en werken. Ik treed daarom direct op door de woning te sluiten."
De sluiting is bedoeld om drugshandel en activiteiten die daarmee te maken kunnen hebben te bestrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.