Statenlid Frans Hazeleger (SGP) dient ontslag in vanwege gezondheidsredenen

Frans Hazeleger (SGP) moet zijn werk neerleggen.
Frans Hazeleger (SGP) moet zijn werk neerleggen. © RTV Utrecht/ Jasper Witte
Provincie Utrecht - SGP-Statenlid Frans Hazeleger moet vanwege gezondheidsproblemen stoppen met zijn werk bij de Provincie Utrecht. Kees Vermaat uit Leerbroek wordt zijn opvolger.
Hazeleger kampt met aanhoudende gevolgen van overwerktheid en zegt zich de komende maanden volledig te willen richten op zijn herstel en zijn baan in het onderwijs. "Ik kan en mag de jongeren die ik op school begeleid niet loslaten en meen daarom het Statenlidmaatschap neer te moeten leggen", schrijft hij op de website van zijn partij.

Opvolger

Hazeleger zal worden opgevolgd door Kees Vermaat (32) uit Leerbroek. Vermaat is wiskundedocent en raadslid in Vijfheerenlanden. Op de achtergrond draaide hij de vorige periode ook al mee in de provinciale SGP-fractie.
"Ik ben blij dat ik mijn zetel kan overdragen aan een kundig en ervaren opvolger. Hoe pijnlijk het voor mij ook is, ik denk dat dit in de huidige omstandigheden de beste manier is om naar eer en geweten vorm te geven aan het mandaat van de kiezer", zegt Hazeleger over zijn opvolger.
Op woensdag 28 juni zal Hazeleger afscheid nemen van zijn werk en Vermaat beëdigd worden als statenlid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.