Bejaarde koopt messen en pannen van oplichter

WOERDEN - In Woerden is een bejaarde vrouw opgelicht door een louche verkoper.
Woensdag rond 12.30 uur wilde de 83-jarige Kamerikse op een parkeerplaats van een bouwmarkt aan de Finse Golf in haar auto stappen. Een automobilist stopte met zijn auto en stond zodanig voor haar, dat ze niet weg kon rijden.
De man sprak haar aan. Hij kwam met een verhaal dat hij naar een beurs was geweest, wat goederen over had en haar een messenset voor een zachte prijs aan kon bieden. Hij wist de vrouw over te halen, maar omdat zij het geld niet bij zich had, reed hij met haar naar een geldautomaat aan het La Fontaineplein. Daar pinde zij meerdere honderden euro’s en betaalde de man.

PANNENSET

Vervolgens wist hij haar nog over te halen een pannenset te kopen, waar zij ook meteen geld voor op moest nemen. Daarna was haar rekening leeg. Kennelijk vond de oplichter het nog niet genoeg, want hij wilde met haar naar huis rijden, om daar nog meer geld te halen. Toen zij duidelijk maakte echt geen geld in huis te hebben, stapte de man in zijn auto en reed weg.
De bejaarde vrouw besefte pas later dat zij door de louche man was opgelicht en deed eind van de middag bij de politie aangifte van oplichting. De messen- en pannenset waren overduidelijk niet het betaalde bedrag waard.

SIGNALEMENT

De verdachte is een blanke man, 50-60 jaar, fors postuur, 1.65-1.75 meter, donker naar achteren gekamd haar, rond/vol gezicht en hij droeg mogelijk een bril. Hij reed in een beigekleurige stationwagen voorzien van een Duits kenteken.
Aan getuigen die de verdachte mogelijk op het parkeerterrein aan de Finse Golf en op het La Fontaineplein hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.