Nieuwegeiner gewond bij fatale steekpartij op festival Solid Grooves

© RTV Utrecht
Nieuwegein - De organisatie van het festival Solid Grooves zegt geschokt te zijn door het dodelijke steekincident dat zondagavond op het Amsterdamse festivalterrein plaatsvond. Een 21-jarige man uit Diemen kwam daarbij om het leven. Twee andere bezoekers, een 22-jarige man uit Nieuwegein en een man van 24 jaar uit Amsterdam, raakten gewond. Zij liggen nog in het ziekenhuis, maar zijn niet in levensgevaar.
"We tasten in het duister over het hoe en waarom", staat in een verklaring op de website van het festival. "Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, hun naasten en ooggetuigen van dit heftige incident."
Volgens de politie kwamen rond 21.20 uur de eerste meldingen binnen dat bij een ruzie op het festivalterrein was gestoken. Drie verdachten zijn aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het incident. De drie verdachten zijn allemaal 20 jaar en wonen in Amsterdam. Hun rol wordt onderzocht.

Filmpje

Mensen die iets hebben gezien of beelden hebben gemaakt van wat aan het incident is voorafgegaan, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Op sociale media gaat een video rond van een vechtpartij die op het festivalterrein zou zijn, maar niet duidelijk is wie de beelden heeft gemaakt.
Om geen paniek te veroorzaken koos de festivalorganisatie er bewust voor om het evenement door te laten gaan, zegt een woordvoerder tegen de NOS. Hoe bezoekers van het festival met een mes binnen kunnen komen, is onduidelijk. Alle bezoekers zijn gefouilleerd, zegt de woordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.