Maarssenbroek geschokt door ontucht

PROVINCIE UTRECHT - De wijk Kamelenspoor in Maarssenbroek is opgeschrikt door ontuchtzaak. Die speelde tussen zo'n vijf jonge kinderen die uit drie verschillende gezinnen komen. Er zouden geen volwassenen bij betrokken zijn.
De gemeente gaat er ook niet van uit dat nog meer gezinnen met de zaak te maken hebben. Over de aard van de ontucht wordt slechts gemeld dat door 'één jongetje handelingen [werden] verricht'.
De kinderen zitten allemaal op basisschool De Kameleon in Kamelenspoor maar de ontucht speelde zich buiten schooltijd af. De school heeft een informatieavond voor ouders gehouden.
Ook is een brief rondgestuurd met een nummer voor inlichtingen. Burgemeester Van 't Veld benadrukt dat er geen reden is om ongerust te zijn en roept iedereen in de wijk op om vooral kalm te blijven.

EMOTIES

"Een incident als dit brengt emoties met zich mee en dat is begrijpelijk. Samen met de betrokken organisaties volg ik de ontwikkelingen in de buurt. Mijn eerste prioriteit is de zorg voor alle betrokken kinderen en hun ouders", zegt Van 't Veld in een verklaring.
"Donderdagavond heb ik deze ouders gesproken. U zult begrijpen dat de inhoud van deze gesprekken vertrouwelijk is. Mede namens de ouders doe ik een beroep op een ieder om hen de tijd, rust en ruimte te geven, om gezamenlijk oplossingen te zoeken. Bij onrust is niemand bij gebaat, vooral de kinderen niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.