Amersfoorter overleden aan verwondingen na steekincident badkamerwinkel

© Marnix Manschot Fotografie
Amersfoort - De 60-jarige man uit Amersfoort die betrokken was bij een steekincident in een badkamerwinkel aan de Nijverheidsweg-Noord is aan zijn verwondingen overleden. Nadat de Amersfoorter een mes trok sloeg een winkelmedewerker hem op zijn hoofd. Dat is hem fataal geworden, laat de politie weten. Ook zegt de politie ervanuit te gaan dat de medewerker uit noodweer handelde.
Op 17 mei vond de steekpartij plaats in een vestiging van badkamerspecialist Sanisale. De 60-jarige man kwam verhaal halen vanwege een "zakelijk conflict" en trok hierbij een mes. Volgens het bedrijf ging de onenigheid over de betaling van besteld sanitair.
Bij de ruzie schoot een 29-jarige medewerker zijn collega (39) te hulp. De 29-jarige man werd hierbij in zijn been gestoken. Daarop sloeg de 39-jarige medewerker de klant met een voorwerp uit de winkel tegen zijn hoofd. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, en is nu aan zijn verwondingen overleden. De 29-jarige man kon na behandeling van zijn steekwond het ziekenhuis verlaten.
Sanisale noemt het overlijden van de man "een zeer tragische uitkomst." De politie onderzoekt het incident nog. Als dit is afgerond beslist het Openbaar Ministerie of de 39-jarige man wordt vervolgd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.