Henk werd twee keer aangevallen door agressieve buizerd: 'Nu standaard een helm op'

© Caspar Huurdeman
Hoogland - Nietsvermoedend fietste Henk van Vulpen gisterochtend naar zijn werk op een geitenboerderij in Hoogland, toen hij werd aangevallen door een buizerd. Het dier kwam recht op zijn hoofd af, waardoor het petje dat Henk op had wegvloog.
Geschrokken stapte hij van zijn fiets. Niet veel later werd hij voor de tweede keer aangevallen. Dit keer zette de buizerd zijn korte, gele poten vol in hoofdhuid van Henk.
"Toen riep ik 'klootzak' naar het dier, heb ik snel mijn fiets gepakt en ben ik weggegaan", vertelt Henk. Nadat hij op zijn werk een beetje was bijgekomen van de schrik, liet hij zijn achterhoofd inspecteren door z'n werkgever, geitenboer Jos Tolboom. Die zag dat hij flinke schrammen had opgelopen door de aanval.
De wonden van Henk. Tekst gaat verder na de foto.
© Caspar Huurdeman
Al zeker drie mensen zijn door het dier aangevallen, weet Tolboom. Dat komt volgens Henk waarschijnlijk omdat de buizerd jongen heeft, en territoriaal is. "Ik heb meerdere mensen erover gehoord. Meestal vliegt hij alleen dreigend over, maar mij heeft hij dus echt gepakt", verzucht hij.
Een andere route nemen naar zijn werk zit er voor Henk niet in: "De buizerd zit net op het enige stukje weg naar de boerderij. Ik heb eraan gedacht om met de auto te komen, maar ik vind het juist zo fijn om in de buitenlucht hierheen te komen."
En dus zit er niks anders op dan met een helm op te fietsen: "Die draag ik nu standaard en dat gaat gelukkig goed. Dat ding krijgt 'ie niet van mijn hoofd getrokken en als hij me toch pakt, voel ik er in ieder geval niks van", besluit Henk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.