Kort nieuws: Bijzondere Mondriaan in museum

REGIO - Het Mondriaanhuis in Amersfoort opent komend weekend een nieuwe tentoonstelling met de onthulling van een bijzonder schilderij. Kan met Uijen werd in 1892 door Mondriaan geschilderd en bevindt zich sinds 1966 in een privécollectie. Het museum krijgt het doek in bruikleen.
* In Utrecht heeft de politie een dief gepakt die met een lege koffer de winkel in ging en die vol weer mee naar buiten nam. In de koffer zaten voor zo'n 800 euro aan spijkerbroeken.
* In Wijk bij Duurstede is een meisje van 14 gewond geraakt bij een ongelukkige val. Ze probeerde op het Van Egmondplein achterop de fiets van haar vriend te springen maar dat ging mis. Toen ze op de grond bleef liggen, sloegen klasgenootjes alarm. Het meisje is met onbekend letsel naar het UMC vervoerd.
* De politie in Utrecht is op zoek naar twee mannen die gisteravond gevlucht zijn na een aanrijding. Op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Bethlehemweg botste een 19-jarige man uit Breukelen op een andere auto die door rood reed. De bestuurder en de bijrijder van die auto gingen er te voet vandoor.
* Bij een aanrijding in Montfoort is een motorrijder gewond geraakt. De 45-jarige man reed over het Blokland, schrok van een auto van rechts en ging onderuit. Hij is gewond afgevoerd naar het UMC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.