'Peaky Blinders' met klappertjespistolen zorgen voor politiespektakel in Vianen: 'Niet handig'

© Netflix
Vianen - In Vianen heeft de politie met getrokken vuurwapens drie mannen uit een auto gepraat.
Er kwam gistermiddag een 112-melding binnen dat er vanuit hun voertuig was geschoten. Bij de olifantenrotonde bleek dat de mannen verkleed waren in de stijl van Peaky Blinders, een populaire serie over een criminele bende in Birmingham kort na de Eerste Wereldoorlog.
Na het boeien van de drie mannen doorzocht de politie de auto. Agenten troffen drie klappetjespistolen aan met een oranje dop op de voorkant. Ze leken niet erg op echte vuurwapens, maar konden wel klappers geven. De nepwapens zijn in beslag genomen.
De mannen verklaarden dat ze met oldtimers deel uitmaakten van een stoet die door de omgeving reed. Voor de gelegenheid waren ze verkleed in Peaky Blinders-stijl. De klappertjespistolen hadden ze gekocht als onderdeel van hun kostuum.
"Meldingen over vuurwapengebruik nemen we zeer serieus", laat de politie weten. "Daarbij maken we gebruik van vastgestelde procedures, zoals de Benadering Techniek Gevaarlijk Verdachte (BTGV), om elk risico uit te sluiten. Agenten nemen daarbij hun vuurwapen ter hand omdat de melding van een vuurwapen dat vraagt."
Agenten hebben de mannen duidelijk gemaakt dat het in deze tijd niet handig is om met klapperpistolen rond te schieten. "Het publiek maakt geen onderscheid. Het is nu afgedaan met een waarschuwing", aldus de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.