Ruim dertig verwaarloosde honden en katten gevonden in klein Utrechts appartement

Zeven honden zaten vast in een kleine verroeste kooi
Zeven honden zaten vast in een kleine verroeste kooi © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Utrecht - In een klein appartement in Utrecht zijn donderdag 31 verwaarloosde honden en katten aangetroffen. De dieren verbleven in een vervuilde woning die stonk naar ammoniak. De dieren zijn daarom vorige week weggehaald, meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).
Zeven honden zaten opeengepakt in een kleine verroeste kooi. Daarnaast zat een hond nog apart in een kooi. Verder bleven er negen viervoeters met luiers aan in de slaapkamer, vermoedelijk omdat de dieren door de eigenaar niet of nauwelijks werden uitgelaten. Daarnaast liepen er veertien katten los in huis. De gordijnen waren altijd dicht, daardoor zagen de dieren nauwelijks daglicht.
De LID kwam de verwaarloosde dieren op het spoor na een anonieme tip bij het Meldpunt 144, red een dier. Vervolgens kregen de eigenaren meerdere waarschuwingen en lasten opgelegd om de dieren beter te verzorgen. Na een aantal hercontroles werd daar niet aan voldaan, waardoor besloten werd alle honden en katten weg te halen uit de woning.
De katten liepen los in de vervuilde woning
De katten liepen los in de vervuilde woning © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.