Meerdere schutters openen vuur op huis in Overvecht, waar moeder en twee kinderen liggen te slapen

© RTV Utrecht
Utrecht - In de Utrechtse wijk Overvecht is vannacht een huis beschoten. Meerdere personen, vermoedelijk drie tot vijf, openden iets voor 02.00 uur het vuur in de Berezinadreef, in het zuiden van de wijk. De daders zijn gevlucht en nog niet gepakt.
De bewoners van het huis, een moeder en twee kinderen, zijn ongedeerd. Wel zijn ze volgens de politie erg geschrokken en zitten ze nu angstig thuis. Het huis werd zowel vanaf de voor- als de achterkant onder vuur genomen. De reden voor de beschieting is vooralsnog onbekend.
"Ik schrok me rot", vertelt een buurvrouw. "Maar ik was nog half in slaap dus ik wist niet wat er gebeurde." Ze vertelt dat andere buren drie tot vijf mannen in bivakmutsen zagen. Enkele daders vluchtten te voet richting winkelcentrum Overkapel. Andere daders vluchtten in een donkerkleurige personenauto.
De buurvrouw vertelt nog nooit iets vreemds te hebben gezien. De bewoners zijn volgens haar lieve mensen.
De politie is hard op zoek naar de daders en hoopt dat getuigen zich melden. Mensen die in de buurt wonen en die camerabeelden hebben, worden gevraagd om die te delen met de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.