Scholieren zwoegen op eindexamens

REGIO - In Nederland zijn meer dan 200.000 scholieren in het voortgezet onderwijs aan de centrale eindexamens begonnen.
Ruim 41.000 vwo'ers startten de examenreeks met het examen Nederlands, circa 59.000 havisten begonnen met kunst en management & organisatie. Ongeveer 105.350 leerlingen van het vmbo starten dinsdag met de schriftelijke examens, met beeldende vakken en nask 2 (natuur & scheikunde 2).
Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) gaf maandag het startsein voor de examens door op het Alberdingk Thijm College in Hilversum de envelop met het examen kunst algemeen voor havo-leerlingen te openen.
De minister roept eindexamenkandidaten op om hun ervaringen te delen via Twitter. De examens duren tot 31 mei. Ongeveer twee weken later volgt de uitslag.

KLACHTENLIJN

Het Landelijk Actie Komitee Scholieren (Laks) in Utrecht heeft voor de 24e keer een klachtenlijn. Hier kunnen scholieren hun beklag doen over de examens.
Voor het derde achtereenvolgende jaar opende ook de Stichting Eindexamenlijn een telefoonnummer waar scholieren kunnen klagen. Vorig jaar kreeg de lijn ongeveer 4000 telefoontjes met klachten van scholieren. De stichting verwacht dit jaar meer telefoontjes, omdat zij steeds bekender worden onder scholieren.
U Vandaag was op het Christelijk Lyceum in Zeist.

Scholieren zwoegen op eindexamens

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.