Toch grotere musicalzaal in Utrecht

UTRECHT - De Jaarbeurs gaat in 2013 starten met de bouw van een entertainmentstraat in Utrecht met onder meer een megabioscoop, een hotel en een casino. Nieuw in de plannen is de bouw van een grote musicalzaal. Dat heeft de Jaarbeursdirecteur Brienen tegen RTV Utrecht gezegd.
Het bedrijf bouwt de zaal, waar 2200 tot 2500 bezoekers een plek krijgen, naast het huidige Jaarbeurscomplex en zal het overdag gebruiken voor congressen. 's Avonds wordt de zaal omgebouwd tot een musicalpodium. Wat er met het Beatrixtheater moet gebeuren, wordt later bepaald.
Joop van den Ende wilde al eerder een nieuwe grote musicalzaal bouwen bij de Jaarbeurs, maar hij trok zich terug na onenigheid met enkele partners. Het Beatrixtheater met 1500 stoelen is technisch niet goed geschikt voor musicals, zegt Brienen.

CROESELAAN

Voor de entertainmentstraat wil de Jaarbeurs de woningen tegenover de Rabobank aan de Croeselaan opkopen. De gemeente zal eventueel helpen met de onteigening daarvan, staat in een verklaring van de stad.
De Jaarbeurs heeft in de afgelopen jaren al veel woningen opgekocht en wil nu snel het resterende deel aanschaffen. Volgens Brienen ligt er een sociaal plan voor de bewoners en heeft hij de plannen al aangekondigd.
Nadat de entertainmentstraat is gebouwd, gaan de huidige Jaarbeurszalen op de schop. Sommige hallen worden op elkaar gebouwd. Parkeren gebeurt dan alleen ondergronds.
Een projectgroep van de Jaarbeurs en de gemeente gaan vervolgens onderzoeken wat er met de resterende grond moet gebeuren. De gemeente wil graag woningen bouwen. Niet duidelijk is wat de Jaarsbeurs met de grond wil.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.