Kort nieuws: Jongens met vlindermes in de trein

REGIO - Op het station van Maarssen zijn twee jongens uit Soest en Utrecht aangehouden. Een voorbijganger had gezien dat ze met een vlindermes speelden en allerlei gereedschap bij zich hadden.
Onder de indruk van de agenten biechtten ze direct op dat ze een hamer hadden gestolen bij een bouwmarkt in Maarssen én dat ze van plan waren om ook nog een scooter te stelen. Het duo van 12 en 14 is overgedragen aan hun ouders.
* In Houten is ternauwernood brand in een woning voorkomen. Op de Hyacinthtuin werden achter een huis een aantal kliko's in brand gestoken. Het schuurtje waar de afvalbakken in stonden brandde volledig uit, maar doordat de brandweer er snel was kon erger worden voorkomen en bleef het huis gespaard. De politie wil weten wie de kliko's in brand heeft gezet en hoopt op tips van getuigen.
* Een klusser uit Wijk bij Duurstede is aangehouden met een stapel hout. De man fietste zondagnacht met zes planken over de Pippijn van Herstalstraat en werd langs de kant gehaald. Omdat hij niet precies kon vertellen waar hij de planken vandaan had, is hij aangehouden.
* Aan de Bankstede in Nieuwegein is zondagmiddag een 13-jarige jongen beroofd van zijn telefoon. Het slachtoffer werd bij zijn keel gegrepen. Drie jongens van 9, 14 en 15 jaar zouden betrokken zijn bij de overval.
De politie onderzoekt nog wie welke rol heeft gespeeld. De 9-jarige jongen kon gisteravond weer naar huis, de andere twee zitten nog vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.