Kort nieuws: gestolen oplegger teruggevonden

SOEST - De politie heeft maandagmiddag na een tip een gestolen oplegger met daarop een vrachtwagen teruggevonden in Soest. De combinatie was zondag gestolen uit het Duitse Essen. De 60-jarige chauffeur uit Almelo vertelde dat hij alleen de vrachtauto moest vervoeren. Hij is aangehouden.
* Vanaf vandaag kunnen hulpverleners een digitaal schouderklopje krijgen. Op hulpvoorhulpverleners.nl kunnen mensen een digitaal schouderklopje aan mensen van de ambulance, brandweer of politie geven.
* Een politieactie in Baarn heeft afgelopen vrijdagavond 500 bekeuringen opgeleverd. Er werden duizenden voertuigen gecontroleerd. Met een automatische kentekenscan werden 1200 auto's gescand. Er waren 27 bestuurders met teveel drank op en 3 automobilisten moesten het rijbewijs inleveren. De Belastingdienst vond 81 bestuurders met een belastingachterstand.
* Een motorrijder is maandag gewond geraakt door een valpartij op de A12. Het slachtoffer wilde bij Harmelen van rijstrook wisselen toen het misging. De Ridderkerker is met enkelletsel naar het UMC gebracht. Hij denkt dat hij is gevallen door een lasnaad in de weg.
* De politie heeft maandagochtend een hennepkwekerij met circa 300 planten opgerold. Agenten kregen een tip over de kwekerij aan De Liesbosch. De stroom werd illegaal afgetapt. In het pand bleek niemand aanwezig te zijn.
* Na een kop-staartbotsing op de A.C. Verhoefweg in Nieuwegein is een 55-jarige vrouw met nekpijn naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Een automobiliste uit Utrecht zag te laat dat de 55-jarige moest stoppen en botste tegen haar op. De 55-jarige reed vervolgens tegen een bestelbus aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.