Asbestonderzoek in 't Goy na grote brand

'T GOY - Een gespecialiseerd bedrijf onderzoekt hoeveel asbestdeeltjes zijn is vrijgekomen bij de grote brand in 't Goy dinsdagavond. Uit onderzoek is gebleken dat er in de omgeving verdacht materiaal is neergekomen.
De gemeente Houten heeft omwonenden een brief gestuurd waarin staat dat de deeltjes geen gevaar opleveren. Het verdachte materiaal is maximaal 150 meter ver gekomen en het terrein is afgezet. De verwachting is dat het gebied in een paar uur is schoongemaakt.
Er vielen geen slachtoffers bij de brand, maar de schade op het fruit- en pluimveebedrijf van de familie Vernooy is enorm. Dinsdagavond zijn 20.000 kippen gestikt in de rook. De brandweer had moeite om de brand te bedwingen, onder meer omdat het bluswater van ver moest komen. De koelcellen voor fruit, de eierenopslag en diverse kippenschuren zijn totaal verwoest. De familie Vernooij toonde zich tegenover een verslaggever van RTV Utrecht erg aangeslagen.
De oorzaak van de brand moet nog worden onderzocht. Bedrijven in de omgeving hebben Vernooy hulp aangeboden. De vruchten in de boomgaard lijken gered.

Verslagenheid na grote brand in 't Goy
Asbestonderzoek in 't Goy na grote brand

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.